Dnia 24 kwietnia br. uczniowie klas 1c i 3b udali się do restauracji Babie lato w Kościelnikach Górnych. Tym razem tematem warsztatów kulinarnych były pizza i świeżo wyciskany sok. Organizatorzy zadbali o solidną dawkę wiedzy dla młodych adeptów sztuki kulinarnej. Na początek dzieci zostały zapoznane z podstawowymi zasadami odżywiania i higieną pracy, następnie samodzielnie ugniatały ciasto oraz tworzyły swoją ulubioną pizzę z przygotowanych składników. W międzyczasie wyciskały sok z marchewki. Uczestnicy warsztatów wykazali się niezwykłą kreatywnością i sprawnością manualną. „Trenerzy” zgodnie stwierdzili, że widać ogromne zaangażowanie naszych uczniów podczas kulinarnych zmagań.
To był niezwykle udany wyjazd. Mamy nadzieję, że edukacja kulinarna ma szansę dalej się rozwijać. Dziękujemy właścicielom restauracji za kolejną garść kulinarnych inspiracji oraz świetną zabawę w miłej atmosferze.
ICh