25 września w klasach 7c, 8b i 8c odbyły się edukacyjne prelekcje, które poprowadziła pani Julia Wajcfelt – studentka trzeciego roku kierunku Dietetyka i jakość żywności na Politechnice Opolskiej. Tematyka zajęć była bliska codziennym wyborom żywieniowym współczesnej młodzieży. Uczniowie dowiedzieli się, czym są produkty typu superfood, jakie mają wyjątkowe właściwości prozdrowotne i dlaczego warto włączyć je do swojej diety.
Poruszono również temat szkodliwego wpływu napojów energetycznych na organizm człowieka. Prelegentka przedstawiła także swoją uczelnię, opowiedziała o studiowanym kierunku oraz przybliżyła specyfikę zawodu dietetyka. Uczniowie z dużym zainteresowaniem uczestniczyli w zajęciach, chętnie zadawali pytania i aktywnie brali udział w dyskusji. Serdecznie dziękujemy za poświęcony czas oraz przekazanie wielu cennych i inspirujących informacji!
MLe